En vinner

Enormt behov for tømrere i årene som kommer

Vil du bli en vinner i fremtidens jobbmarked?


Bygg og anlegg er den næringen hvor det nå skapes flest arbeidsplasser.  Statistikk fra den offentlige portalen Utdanning.no viser at dette vil vedvare i årene som kommer.  I mange yrker vil det bli vanskelig å få jobb, men med utdannelse i Tømreryrket / Bygg- og Anleggsfag stiller man sterkt i fremtidens jobbmarked.

Kilde: Utdanning.no

 

 

Hordalending tok gull i Yrkes NM

Landets beste tømrerlærling

 

Eirik Henriksen Karstad fra Os vant gull i tømrerfaget i Trondheim Spektrum. Konkurransen pågikk i tre dager og oppgaven var å bygge en lekestue. Det var svært jevnt mellom de fire tømrerlærlingene som kjempet om NM-tittelen. Omkring 20.000 besøkende var innom Trondheim Spektrum i løpet av konkurransedagene.

Eirik Henriksen Karstad er lærling gjennom Byggmestrenes Servicekontor i Bergen. De var med som støtteapparat under hele konkurransen. Vi møtte en svært glad gullvinner etter konkurransen, og fikk høre om hvordan det er å være tømrerlærling.

Eirik er lærling på andre året hos byggmesterfirmaet Dørmænen & Eide AS på Laksevåg. I et intervju i bladet Byggmesteren sier Eirik at han stortrives hos sin arbeidsgiver.

– Jeg er akkurat nå eneste lærling, så jeg blir skikkelig utfordret. Dette her vil jeg fortsette med fremover også – det er så bra! Planene for framtida er å ta fagbrevet og så se hva som skjer, forteller han.

  • Noe av det flotteste med tømreryrket er at du får være i bevegelse

    Eirik Henriksen Karstad, Tømrerlærling
  • Dagene er varierte og forskjellige. I mitt tilfelle gjør jeg noe jeg liker og!

    Eirik Henriksen Karstad, Tømrerlærling
  • Jeg vil gjerne anbefale yrket til deg som liker å bygge og å bruke hendene

    Eirik Henriksen Karstad, Tømrerlærling

Eirik gikk et år på videregående skole før han startet sin treårige læretid. Dette kalles også for 1 + 3 modellen, og avsluttes med fagprøve etter fire år. 

– Fordelen med å jobbe mer i bedrift enn å gå på skole er at du blir flinkere tidlig, og du kan mer før fagprøve. –  Du lærer jo mye mer på 1 år i lære en 1 år på skole, mener han. Ulempen er gjerne at man går glipp av det sosiale miljøet på skolen. Man har jo heller ikke så lange ferier som kameratene. Det å stå opp tidlig for å gå på jobb, var en brå overgang i starten.


Fornøyde deltakere:
Dag Erik Rædergård (2. plass), Eirik Henriksen Karstad (1. plass), Tore Aakerli (4. plass), Robert Georg Sundby (3. plass).

Starter klokka 7 om morgenen


– Vi starter på klokka 7. Først lager vi en kjapp plan for dagen, og setter oss noen mål. Deretter er det bare å jobbe. En liten kaffe skvett kl 9 og lunsj 11, og så er det jobb fram til klokka 3. 

Tømreryrket er innholdsrikt og kan noen ganger innebære utfordrende oppgaver. Eirik syns selv at han får oppgaver som han mestrer. 

–  Vi pleier å få det til. Men vi må av og til sette oss ned og tenke og studere tegninger. Det er gøy når man prøver hardt å få til noe, og så lykkes det. Noe av det flotteste med tømreryrket er at du får være i bevegelse og slipper å sitte i en stol hele dagen. Dagene er varierte og forskjellige. I mitt tilfelle gjør jeg noe jeg liker og!  Jeg vil gjerne anbefale yrket til dem som liker å bygge og å bruke hendeneGullvinneren Eirik Henriksen Karstad i arbeid under Yrkes NM

Vil du bli tømrer ?

Gode utsikter
Bygg- og anleggsvirksomheten i Hordaland har aldri vært større. 

Les mer

Vi bygger fremtidens Hordaland!

Vil du være med?  
Les mer

120 nye læreplasser i tømrerfaget våren 2015
Er jeg kvalifisert? Hvordan søker jeg?
Ta gjerne kontakt med oss og vi hjelper deg på vei

 

Vil du vite mer om dine muligheter ?

Opplæringskonsulent Eirik Andrè Ekren svarer gjerne på dine spørsmål

Eirik Andrè jobber på Opplæringskontor for tømrerfaget i Bergen og kan kontaktes på:
Mobil: 
932 17 922 
Epost:
ekren@byggmesterservice.no
Facebook: 
https://www.facebook.com/blitomrer


Gode


utsikter

Bygg- og anleggsvirksomheten i Hordaland har aldri vært større. Både stat og kommune har de siste årene startet en rekke store, spennende prosjekter. Flere kommer. Samtidig er det omfattende aktivitet i det private markedet.
Vis meg mer


Spikeren


på hodet

En utdanning innen tømreryrket gir deg stor tilgang til et vidt spekter av spennende jobber og videre spesialisering. Med andre ord – mange og livslange karrieremuligheter, avhengig av ambisjoner og forutsetninger.
Vis meg mer


Lærerik


læretid

Bygg- og anleggsnæringen i Hordaland har i dag flere hundre lærebedrifter innenfor et bredt fagspekter. Bedriftene har lang erfaring med utdanning av lærlinger og samarbeider tett med de videregående skolene i regionen. Vis meg mer1st Color:
2nd Color:
3rd Color:
4th Color:
5th Color:
6th Color:
Skin Width: BoxedStretched
Background Pattern:
Megamenu Columns:
Search Option: CloseOpen
Administrator Only!
"Get CSS" is disabled on demo site.